2021. máj 05.

Érettségi második nap

írta: Imperin
Érettségi második nap

Matek sárkány

Nem is maga a tudat az ijesztő és a mérhetetlen stresszforrás, hogy perceken belül meghalok a matek sárkánnyal folytatott gyalázatos közdelemben, hanem az a végtelen csend a kezdés előtti 15 percben. Harcostársaim és én csak várunk és hallgatjuk egy ismeretlen bölcs utolsó tanácsait és utasításait, hogy mire figyeljünk és emlékeztet, hogy mi a gyengepontja ennek a hatalmas bestiának. Feszült a légkör, hallgatunk. Az ismeretlen megejt még pár szót és utolsó utasítást, de választ nem kap. Egy-két nyugtázó bólintás vagy értetlen pislogás érkezik felé. Ketyeg az óra. A sarokban csoki papír zörög, most azonban beleadott ez a papír darab anyait-apait, mert még sosem sikerült ilyen ércesen felsikítania.

Tikk..

Takk…

Tikk..

Takk…

~tik………….kk~

Mehet!- szól az utasítás

Tollak kezdtek el sercegni. A stratégia meg volt: bekerítjük a sárkányt, meglessük hol tudunk lesúlytani rá legerősebben. A négy órás menet heteknek tűnt, mire a végén, mint a vertsereg úgy távoztunk az iskola ódon falai közül. A csatát viszont megnyertük, bár vannak áldozatok, akikről még nem tudni, hogy életben maradnak-e.

 

Healing a géefben

A fél osztály itt kötött ki, hogy fájó sebeinket bekötözzük és felépüljünk a rettenet után. Örültünk, hogy még élünk. Legurult pár üveg barnasör, hogy visszaszerezzük az elvesztett agysejtjeinket. Társaság jobb hangulatban volt, de még ott lebegett az a feszültség a fejünk felett, az a rejtett szorongás, hogy még nem végeztünk. Nem lehet teljesen fellélegezni. Holnap egy óriással kell szembe néznünk. Alakváltó és bármilyen fegyvert képes kiváló precizitással használni. Ha kardforgatóval állunk majd szemben, akkor távolabbról kell támadnunk, viszont, ha modern fegyverekkel indul meg felénk, akkor testhez állóbb lesz a közelharc.

 

Utolsó napjaimat töltöm a városban. Öt évig nevelt és most kirepülök. Alig ismerem még. Este jártam egyet a haverokkal pár cider társaságában, mély beszélgetésbe kezdtem egyikükkel. Én is megnyíltam és ő is. Egyel több ember lát bele a szívembe és ismerte meg a szívem vágyát. Ijesztő, hiszen emgfogadtam, hogy itt sosem beszélek senkinek erről.

Szólj hozzá

napló érettségi